tirsdag den 16. marts 2010

Grüne Welle...


"Bagfra råber jeg, og forbløffelsen er stor"(in my dreams)

Ja udtrykket stammer fra en tysk ven jeg havde i gamle dage. Når vi cruisede gennem gaderne forsøgte han altid at ramme de grønne lys. Når det lykkedes at køre flere kryds uden opbremsning blev der råbt "Grüne Welle", på dansk "grøn bølge".
Idag kom jeg atter itanke om ikke blot udtrykket, men faktisk også selve princippet, nemlig at køre økonomisk og forudseende. Årsagen til dette var, at jeg var med Team Hustler ude til et mindre kursus i "Kørselsøkonomi" med Klaus Nielsen.

Den korte melding går på, at man skal tilstræbe at køre rytmisk, økonomisk og spare lidt på kræfterne de "hårde" steder, for så at give ekstra gas de "nemme" steder.

Vi kørte et ræs på tre omgange, hvor der ikke blev sparet på noget som helst, og pulsen bare røg op. Derefter tog Klaus os alle til tavlen, tegnede og fortalte, hvorefter vi var klar til ræs nr. 2.

Nu skulle der dog køres efter den nye økonomibevidste model. Tiderne dalede lidt, men folk var generelt meget friskere, så der var også kræfter til ræs nr. 3 hvor der blev kørt holdkørsel.

Det var bare fedt at komme i skoven med de grønne, og der blev gået til stålet, og der var også nogle rimeligt blærede styrt, samt feberredninger undervejs.
Vi sluttede med fri leg på skumle skovstier.

En cool dag. Nu må det is da bare skride.

Tak til Henrik for lån af fotos.

Ingen kommentarer: